Според информации в Италия, Фабио Канаваро е основен кандидат за заместник на Роберто Манчини, ако опитният специалст подаде оставка или се раздели по взаимно съгласие с Италианската футболна федерация.

Договорът на Манчини с FIGC изтича през юни 2026 г., но елиминирането на плейофите за Световното първенство на Италия може да убеди треньора да подаде оставката си следващата седмица. „Адзурите“ ще играят плейоф за третото място срещу Турция във вторник и Манчини вероятно ще обяви решението си след мача.

Президентът на федерацията Габриеле Гравина каза, че няма да уволни Манчини и сега само треньорът трябва да реши бъдещето си. „Гадзета дело Спорт“ съобщава, че капитанът на Италия от Световното първенство по футбол 2006 Фабио Канаваро е водещият кандидат, за поста.

Канаваро започна треньорската си кариера в Китай, но анулира договора си с Гуанджоу през септември миналата година. Сега той се завърна в Европа, където през последните няколко месеца проведе разговори с Евертън, Уотфорд и полската футболна асоциация, но не постигна разбирателство с никой от тях. „Розовия вестник“ съобщава също, че бившият селекционер на Италия Марчело Липи може да се присъедини към Канаваро като технически директор на отбора.

Бившият кореспондент на Скай Спорт Италия Алесандро Алчато също предполага в Туитър, че бившият защитник може да е новият треньор на „Скуадра адзура“.