Тимът на Иран постигна драматична победа с 2:1 след обрат в гостуването си на Ливан в двубой от група „А“ на световните квалификации в зона Азия. Иранците губеха в резултата до добавеното време на втората част, но тогава вкараха два бързи гола и стигнаха до успеха.

Домакините изненадващо поведоха в 37-ата минута, когато Абас Аси центрира отдясно, като топката изглеждаше, че лети в аут. Тя обаче бе овладяна от Сони Саад на далечната греда, което изненада защитата на гостите и отблизо 29-годишният нападател я прати във вратата на Иран.

Гостите бяха близо до изравняването в 66-ата минута, когато звездата на иранците Сердар Азмун засече мощно топката на точката за дузпа, но стражът на Ливан Мостафа Матар изби с една ръка над гредата в корнер.

Ливанците седяха много компактно в защита и не се виждаше как Иран може да стигне до попадение, но такова падна в първата минута на добавеното време на мача. Тогава защитниците на Ливан не успяха да изчистят опит за подаване към Азмун в наказателното поле, което позволи на нападателя на Зенит да овладее и с хубав удар с десния крак вкара топката в долния десен ъгъл на Матар.

Иран стигна до пълния обрат в последната от петте добавени минути. Вахид Амири бе изведен отляво в наказателното поле и комбинира с Азмун, който стреля, но бе блокиран. Топката обаче попадна на пътя на Ахмад Нуролахи, който с плътен удар от въздуха намери вратата за крайното 1:2.

По този начин Иран се изкачи на върха в групата с актив от 13 точки, докато Ливан остават трети с пет пункта. В следващия кръг иранците гостуват на Сирия, докато Ливан приема Обединените Арабски Емирства.