Отборът на Япония спечели с минималното 1:0 в гостуването си на Виетнам в двубой от група „B“ на световните квалификации от зона Азия. Единственото попадение реализира Джуня Ито в 17-ата минута.

„Самураите“ контролираха развоя на срещата през всичките 90 минути и създадоха доста положения, но съумяха да реализират само едно. Друго такова пък им беше отменено.

БГНЕС
23 снимки

Победният гол падна в 17-ата минута, когато Такуми Минамино беше изведен на скорост отляво в половината на Виетнам, навлезе в наказателното поле и центрира на далечната греда, където Ито засече топката във вратата – 0:1.

В 40-ата минута японците организираха мълниеносна контраатака, при която Ито взе топката на центъра, напредна отляво, влезе в наказателното поле, залъга съперник и стреля силно в близкия ъгъл, а топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на домакините. Попадението обаче беше прегледано заради съмнения за засада. В нередовна позиция се бе оказал Минамино, а топката се отклони леко от главата му след изстрела на Ито и голът бе отменен.

До края Япония обаче успя да удържи преднината си и се поздрави с ценен успех. По този начин те вече имат в актива си 9 точки и заемат третата позиция, докато виетнамците са на последното 6-о място с нито един спечелен пункт в актива си. В следващия кръг „самураите“ гостуват на Оман, а Виетнам посреща Саудитска Арабия.