Капитанът на Германия Мануел Нойер ще излезе днес в Скопие срещу Северна Македония. Футболистът на Байерн не игра срещу Румъния миналия петък заради проблем в адукторите, но вече е възстановен и ще изведе тима си на „Тоше Проески“.

"Ману тренира нормално и няма никакъв проблем. Сигурен съм, че всичко е наред и той ще може да играе", обясни селекционерът на Германия Ханзи Флик.

Централният защитник на Челси Антонио Рюдигер не тренира вчера като превантивна мярка, но той също ще бъде на линия за мача.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

 "Северна Македония е отбор, който умее да играе футбол и който все още не е победен при новия си селекционер Благоя Милевски. Атмосферата на стадиона ще е свирепа. Съперникът ще е много мотивиран и ще иска да запази шансовете си за класиране напред. Аз не гледам назад към загубата от Северна Македония в предходния мач (б. р. - тогава треньор бе Йоаким Льов). Ние искаме да победим и да се класираме колкото се може по-рано и бързо", каза още Флик.

Сравнително оптимистично се изказа и селекционерът на Северна Македония Благоя Милевски.

„Трябва да сме на най-високо ниво от тактическа гледна точка както индивидуално, така и като отбор. Уважаваме нашия съперник. Германия е голям отбор с огромна класа и потенциал и ще ни зададе много въпроси“, каза Милевски.