Нападателят на Литва Фьодор Черних вкара два гола във вратата на България за победата с 3:1 на балтийците в световна квалификация от група С. Така той задмина селекционера си по попадения за страната. Черних вече има 9 гола, докато Иванаускас е с 8.
"Последните две години и половина бяха черни за мен като футболист. Просто се връщам след една контузия, веднага влизам в друга. Играя за Ягелония през цялото време, титуляр съм във всеки мач и това помага. Знам, че всички очакват това, което показвах преди да ме натиснат травмите. Разбирам добре, когато ме критикуват. Нямам намерение да отговарям, а просто искам да докажа, че мога да бъда същият или дори по-добър.
 
Не бях вкарвал за Литва от две години, а сега се разписах два пъти. Да, задминах треньора по брой голове, но това не е толкова важно. Защото не е важно кой вкарва, а отборът да печели.
 
Струва ми се, че емоции никога не са ни липсвали. Имахме емоции и миналия месец, но загубихме мача. В България може би не сме били добре подготвени физически и не ни стигнаха сили. Сега много хора започнаха да играят в клубове, физически сме по-добре подготвени. Всички бяхме сплотени, работихме като един. Сега трябва да се подготвим за мача във вторник, защото Швейцария е много по-силен отбор от България", заяви 30-годишният Черних.