Германия ще посрещне 2022 година на скромното за възможностите на страната 12-о място в ранглистата на ФИФА, но селекционерът на четирикратните световни шампиони Ханзи Флик се надява на сериозно развитие в близките месеци.
Световното първенство в Катар през ноември и декември догодина е най-значимото събитие, за което ще се готви Бундестима. Германците не са считани за фаворити за титлата на Мондиал 2022 след края на ерата на бившия треньор Йоахим Льов.
През юни и септември ще се изиграят двубоите от Лигата на нациите, където съперници на Германия ще бъдат европейският шампион Италия, финалистът от UEFA EURO 2020 Англия и на Унгария.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Трябва да направим следващата крачка. Ще може да си сверим часовника срещу най-силните в Европа. Жребият е идеален и особено атрактивен. Искам нещата да се получат в най-важните мачове. Ние отправяме предизвикателство и искам да спечелим нещо. Мястото ни е отново при световния елит. Определено искаме да играем атакуващо. Най-добре подготвеният отбор ще се представи най-силно на световното първенство. Най-голямо е напрежението при участието на четвъртфиналите. Всичко след това е като един бонус", заяви пред местни медии 56-годишният специалист.

Ханзи Флик беше начело на Байерн Мюнхен, а футболистите на баварците Томас Мюлер, Мануел Нойер, Йосуа Кимих, Серж Гнабри и Лерой Сане отново ще бъдат в основата на Бундестима и през следващите 12 месеца.