Селекционерът на Германия Ханзи Флик призна раздразнението си от факта, че цели петима от звездите му са поставени в карантина и няма да бъдат на разположение за световните квалификации с Лихтенщайн и Армения. Никлас Зюле даде положителен резултат след тест за Ковид-19, а заедно с него в карантина бяха вкарани и Йошуа Кимих, Джамал Мусиала, Серж Гнабри и Карим Адейеми, които са изолирани и няма да вземат участие в двата мача тази седмица. 

Зюле е с две поставени дози ваксина срещу КОВИД-19, но въпреки това причини тази мини коронакриза в германския състав. Флик е категоричен, че е твърдо за ваксинация и загатна, че може да не вика повече играчи, които отказват да се ваксинират. 

"Надявам се това повече да не се повтаря. Да изпратим петима играчи у дома заради коронавируса е нещо, което не бих искал да виждам повече. За мен единственият начин да се справим с пандемията е да се ваксинираме. Всеки си носи отговорността и има право да откаже. Но трябва да внимателно да преценим как да постъпваме занапред. Ще помислим как да процедираме, най-важно е да защитим себе си", каза Флик на пресконференция днес. 

Халфът на ПСЖ Юлиан Дракслер също отпадна от състава на Германия за предстоящите два мача заради мускулна контузия. От групата отпаднаха още контузените Флориан Вирц и Нико Шлотербек, а Флик повика на тяхно място Джонатан Тах, Максимилян Арнолд, Ридъл Баку и Кевин Фоланд.