Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик извика за първи път в тима халфа на Майнц Антон Стах, както и отново се довери на трио за приятелските срещи с Израел и Нидерландия в края на месеца. От отбора липсват няколко играчи заради контузии, сред които са Наклас Зюле и Флориан Вирц, а Леон Горецка и Марко Ройс все още не са напълно възстановени. Германия посреща Израел на 26 март, а 3 дни по-късно гостува в Амстердам.

Флик обяви, че шампионът с младежкия национал отбор Стах е "изненада за всички нас" и добави "искаме да видим какъв потенциал може да ни предложи".

Треньорът се довери отново и на трио - Юлиан Вейгъл от Бенфика, който изигра последния си мач през 2017 година, Бенямин Хайнрихс от РБ Лайпциг, който не е играл от 2020 година, и Робин Кох от Лийдс. Те ще се опитат да го впечатлят в борбата за места за световното първенство в Катар в края на годината.

В тима е и защитникът на Фрайбург Нико Шлотербек, който е викан в отбора и преди това, но не е записал официален мач.

Флик заяви, че ще използва единствените приятелки мачове през година, за да "пробваме някои нови неща и да свикнем един с друг" и очаква "развитие" от всичките си играчи следващия месец. "Условието да успеем в Катар е всички играчи да са в топ форма", смята Ханзи Флик.