Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик смята, че феновете на футбола ще се насладят на едно хубаво Световно първенство в Катар, въпреки че ще се проведе през ноември и декември за първи път в историята на футбола.

Но това няма да е първото зимно Световно, тъй като Мондиалите в Уругвай, Бразилия, Аржентина и Южна Африка са в южното полукълбо и през юни и юли, когато е обичайното време за първенството, там е зима.
"Първото нещо, което трябва да ни интерeсува, е да се справим с пандемията от КОВИД-19, за да можем да гледаме свободно и спокойно футбол на всякъде заедно с приятелите си, зaяви Флик, цитиран от днешния Шпорт Билд.

"Но аз съм убеден, че нашият отбор отново може да ентусиазира феновете. Ако играем със страст, ако играем офанзивно, тогава можем да спечелим емоционално хората, дори и през зимата.
По принцип еуфорията на Световните първенства по футбол нараства с всеки преминат кръг.

 

"Разбира се, че тoва е възможно и през декември. Тогава може ли след като бъде отбелязан гол, във въздуха ще се пръска греяно червено вино, а не бира. Макар че ще бъде малко по-трудно и по-рисково да си съблечеш дрехите от радост, смее се Ханзи Флик.

Световното първенство по футбол в Катар ще стартира на 21-и ноември догодина, а финалът ще се изиграе на 18-и декември - седмица преди Коледа.

Флик също така каза, че няма проблем с изискването на Германския футболен съюз (ГФС) да стигнат поне до полуфинал, поставена от спортния директор Оливер Бирхоф.

"Както съм казвал, казвам го и сега ясно: ние искаме да стигнем до финала. А също така искаме да бъдем и световни шампиони", завърши Флик.