Бразилският атакуващ футболист Ендрик парафира своя договор с Реал Мадрид до 2027-ма година, с опция за удължаване за още три. Контрактът влиза в сила от 2024-та, а сумата може да нарасне до 60 милиона с различните бонуси.

"Завършихме най-големите преговори в историята на бразилския футбол. Предложението на Реал Мадрид е съвместимо с огромния талант на Ендрик и съответства на спортните и финансови цели, които сме си поставили от началото на преговорите", каза президентът Лейла Перейра.

"Благодаря на Палмейрас, най-великия шампион на Бразилия, шампион на Америка, шампион на света и завинаги клуба на сърцето ми, че ми предложи всичко необходимо, за да стана това, което съм днес, че ми помогна да постигна няколко от моите мечти и за уважението към моето желание и това на семейството ми да сбъдна още една мечта. Докато не се присъединя към Реал Мадрид, ще продължа да се посвещавам, както винаги съм го правил на това да мога да предложа на Палмейрас още повече на терена: повече голове, повече победи, повече титли и още повече радост за нашите фенове", сподели Ендрик.