Бразилия настоя, че няма да играе прекъснатия си квалификационен мач за Световното първенство срещу Аржентина следващия месец, аргументирайки се, че рисковете са твърде високи преди турнира в Катар.

Двубоят се проведе преди почти една година в Сао Пауло, но беше спрян от местните здравни служители само след шест минути игра поради нарушение на протоколите  за COVID-19 по отношение на четирима аржентински играчи.

ФИФА глоби футболните органи на двете страни и поиска мачът да се преиграе. Конфедерацията на Бразилия и федерацията на Аржентина отнесоха случая до Спортния арбитражен съд, който се очаква да се произнесе по-късно през август. Мачът би трябвало да се състои през септември, но ФИФА не е определила дата.

Треньорът на Бразилия Тите не иска да играе мача поради рискове от контузии, наказания и потенциален бойкот от аржентинците, според президента на бразилската конфедерация Еналдо Родригес.

Бразилските медии съобщиха, че "селесао" предпочита да играе два приятелски мача в Европа.

В Световното първенство в Катар, Бразилия е в група G със Сърбия, Швейцария и Камерун. Аржентина е в група С с Мексико, Полша и Саудитска Арабия.