Един от лидерите на националния отбор на Италия по футбол Леонадро Бонучи не планира да прекратява кариерата си в състава и говори за най-трудните моменти след провала на тима да се класира за Мондиал 2022.

Бонучи се присъедини за кратко към пресконференцията на селекционера Роберто Манчини преди срещата на Италия с Турция във вторник вечер. Очаква се той да наследи капитанската лента в националния тим от Джорджо Киелини, когато съотборникът му сложи край на кариерата си за Италия.

„Не знам дали Джорджо ще се откаже. За себе си мога да кажа, че искам да продължа да бъда пример и да водя младите състезатели, които носят националния екип“, заяви Леонардо Бонучи.

„Часовете след елиминацията ни бяха тежки. Запазихме мълчание при събиранията ни. Наистина това е най-трудният ни момент. Опитваме се да потушим разочарованието, което изпитваме, казвайки на младите, че ще имат своите шансове, докато ние по-възрастните имахме тази последна възможност“, коментира 34-годишният Бонучи.

„След като треньорът говори с нас, оставихме миналото настрана и погледнахме към бъдещето. А бъдещето е сега и трябва да започнем отново да градим и да постигнем това, което не успяхме. Имаме солидна основа да се върнем на международната сцена“, каза още футболистът на Ювентус.