Нападателят Марио Балотели показа завидно спокойствие след новината, че отново е част от италианския национален отбор след близо тригодишно отсъствие.

За последно Супер Марио игра за “андзурите” през септември 2018 година в двубоя срещу Полша от турнира Лига на нациите. Вчера стана ясно, че селекционерът Роберто Манчини, го е включил в разширения състав на Италия.

“Добре съм и в добро настроение. Аз съм на 31 години и е съвсем нормално да играя за националния отбор. Обратното би било ненормално. Надявам се Италия да се класира на Световното първенство. Дори не разбирам как не го направи досега, а трябва да премине през плейоф”, коментира Балотели, цитиран от “Футбол Италия”.

Той отхвърля засега възможността да се завърне в Серия А, тъй като се чувства добре в турския Адана Демирспор, където е обвързан с договор до лятото на 2024 година.

Балотели коментира и отношенията си със селекционера Манчини, който беше негов треньор и в Манчестър Сити.

“Разговаряхме и всичко е точно между нас. Той ми даде шанс за дебют и се надявам един ден да направя и бенефиса си под негово ръководство”, каза нападателят, който има девет попадения и пет асистенции в 21 мача във всички турнири в турската Суперлига.