Миралем Пянич е център на внимание в Босна през последните няколко дни след пререкание с българския селекционер на страната Ивайло Петев. Пянич, който играе под наем в Бешикташ от Барселона, бе заснет да пие алкохолни напитки и да пуши наргиле преди решителния мач на неговата страна срещу Финландия. Все пак няколко дни след изцепката от антуража на футболиста отрекоха снимките за истина и казаха, че Миралем Пянич не е консумирал алкохолни напитки и наргиле.

В крайна сметка босненците загубиха с 1:3 от скандинавците и по този начин се лишиха от възможността да имат шанс да играят на предстоящия Мондиал 2022 в Катар. Няколко босненски медии признаха, че Пянич е трябвало да бъде изваден от състава от Петев поради именно тези си действия и бе бил освободен от лагера на отбора, но в крайна сметка той излиза титуляр и бива заменен заради комшарното си представяне от българския наставник.

След това пък Пянич се завърна в турския си клуб, за да продължи наема в Истанбул. Неговата кариера в турския мегаполис започна добре, след като има четири асистенции в осем мача, а Бешикташ е шести в класирането, на десет точки зад лидера Трабзонспор и на три точки от местата за класиране в Шампионска лига. Президентът на клуба Ахмет Нур Чеби разкри наскоро, че е склонен да закупи халфа от Барселона, но всичко зависи от сумата, която поискат от испанския отбор.