Футболистите от английския национален отбор са решили да коленичат преди началото на световната им квалификация срещу Унгария в Будапеща. Отборът обсъди внимателно тази възможност поради факта, че играчите на Ейре бяха бурно освирквани от публиката в Будапеща през месец юни в приятелски мач, когато направиха същия жест.

Унгария е наказана да изиграе следващите 3 домакински мача от турнирите под егидата на УЕФА пред празни трибуни заради расистки скандирания и хомофобски плакати на мачовете им в групите на Евро 2020. Хомофобският плакат бе видян при загубата им от Португалия в първия мач, а на срещата с Франция се чуха и маймунски звуци от трибуните.

Пълният капацитет от 60 000 зрители на "Пушкаш Арена" ще бъде запълнен тази вечер, тъй като световните квалификации са под егидата на ФИФА.

Селекционерът на Унгария Марко Роси заяви, че ще бъде на страната на английските футболисти, ако те бъдат обиждани на расистка основа от феновете по трибуните. "Надявам се, че няма да се получи такава ситуация. Това, което можем да кажем, е, че в миналото сме показвали пълно уважение към всеки", заяви италианският треньор.