Колумбия взе важна победа като гост на Парагвай в среща от шестия кръг на квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Отборът на Нестор Лоренсо спечели с 1:0 визитата си в Асунсион с попадение на Рафаел Сантос Боре. Нападателят на Вердер (Бремен) беше точен от дузпа в 11-ата минута.

Колумбийците създадоха по-чистите положения в мача и заслужено победиха. Те са и единственият отбор без загуба от началото на квалификациите. Парагвай имаше своите шансове, но ги пропусна и се намира на седма позиция в класирането с 5 точки, колкото има и тимът на Чили.

До наказателния удар се стигна след продължителна атака на гостите и удар на Сантос Боре, след който Омар Алдерете докосна топката с ръка. Самият Сантос Боре изпълни дузпата и стреля точно под гредата. До почивката Рамон Соса можеше да изравни, но от чиста позиция направи по-трудното и стреля над вратата. Сантиметри пък не стигнаха на Хамес Родригес да удвои аванса на Колумбия.

В началото на втората част Луис Диас също пропиля чисто положение пред вратата на Карлос Мигел. Парагвай атакуваше хаотично и не намери начин да се добере поне до равенството. Най-близо до гола беше ветеранът Оскар Кардосо в 86-ата минута, но бранител на гостите изби топката пред голлинията.