Украйна победи Шотландия с 3:1 като гост и продължава да мечтае за класиране на Мондиал 2022. Възпитаниците на Александър Петраков не оставиха съмнение, че са по-добрият отбор, въпреки че доста от футболистите не бяха играли официални мачове от началото на годината заради нахлуването на руските войски в родината им, което наруши подготовката на отбора.

Андрий Ярмоленко откри резултата в Глазгоу в 33-ата минута, а четири минути след почивката Роман Яремчук удвои. В 79-ата минута Калъм МакГрегър върна един гол, но в добавеното време на мача Артьом Довбик оформи крайния резултат.

Така Украйна ще спори с Уелс за място в Катар на 5 юни.

Двубоят започна силно за Украйна. Възпитаниците на Александър Петраков създадоха няколко добри възможности пред Гордън, но не успяха да се разпишат. Така се стигна до 33-ата минута, когато все пак топката се озова във вратата на домакините. Руслан Малиновски намери Андрий Ярмоленко, който успя да прехвърли вратаря за 0:1.

През втората част гостите продължиха да играят вдъхновено. Четири минути след почивката те стигнаха до втори гол. Негов автор стана Роман Яремчук, който с глава засече центриране на Олександър Караваев за 0:2.

В 58-ата минута Украйна стигна до нова отлична възможност, но Ярмоленко се оказа в засада. Постепенно шотландците изравниха играха и погледнаха по-смело към вратата на Бушчан. Вратарят обаче се справи.

В 79-ата минута домакините се върнаха в мача. Тогава Бушчан не се намеси по най-добрия начин, което позволи на Калъм МакГрегър да се разпише с удар от средна дистанция. Малко след това Украйна можеше да реши всичко в срещата. Довбик се озова сам срещу вратаря, но се забави и позволи на защитник да избие топката.  

В добавеното време на мача Олександър Зубков нов добър шанс за трети гол на своя отбор. Халфът отправи удар от границата на наказателното поле, който мина покрай вратата. Минута по-късно Зинченко със страхотен пас изведе Довбик сам срещу Гордън и нападателят на Днипро-1 този път не сбърка за крайното 1:3.