САЩ разгроми Хондурас с 3:0, а също така важни победи постигнаха Мексико и Коста Рика в срещи от 11-ия кръг на квалификациите за Световното първенство по футбол в Зона КОНКАКАФ. Но най-важната победа е за отбора на Канада, който се наложи с 2:0 над Салвадор навън, продължава без загуба и остава едноличен лидер в групата.

Мексико постигна много важен успех с 1:0 над Панама, който помогна и на Коста Рика да скъси изоставането от 4-ото място. Коста Рика победи с 1:0 Ямайка като гост и има 16 точки, с 1 по-малко от 3-ия Панама.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Начело е Канада с 25, пред САЩ и Мексико с по 21.

Тимът на САЩ трябваше да реагира след поражението с 0:2 от Канада преди четири дни и трите точки бяха просто задължителни за тях днес. Още в 8-ата минута Уестън Маккени откри резултата, след като перфектно избра момента да скочи и да засече с глава центрирането на Кейлин Акоста. Уокър Цимерман удвои преднината на своя тим в 37-ата минута като голът му беше проверен с ВАР. Цимерман асистира за третото попадение, което беше дело на Кристиан Пулишич в 67-ата минута. Пулишич влезе като смяна три минути по-рано на мястото на Джордан Морис и се отпуши след осем поредни мача с националната фланелка без гол.

САЩ ще се опита да поправи грешката си, след като отборът не успя да стигне до Мондиал 2018. Докато Хондурас остава само с 3 точки и без победа, а отдавна е елиминиран.

Канада пък ще се опита да стигне до първо Световно първенство от 1986-а година насам, след като удари Салвадор с 2:0 и увеличи серията си на 11 мача без поражение. Атиба Хътчинсън сломи съпротивата на салвадорците в 66-ата минута преди Джонатан Дейвис да осигури спокойствието на "Кленовите листа" в добавеното време.

Коста Рика победи с 1:0 Ямайка, които пък приключват с надеждите да стигнат дори до допълнителен бараж с тази загуба. Единственият гол вкара бившият футболист на Арсенал и испанския Виляреал Жоел Кямбъл в 62-ата минута. С гол от дузпа през второто полувреме на Раул Хименес пък Мексико успя да прекърши Панама с 1:0.