Отборът на Перу спечели с 1:0 гостуването си на директния конкурент за класиране на Мондиал 2022 - Колумбия. "Инките" и "лос кафетерос" бяха с по 17 точки преди днешния мач в Баранкиля, но с победата гостите взеха леко предимство само три кръга преди края на квалификациите в зона КОНМЕБОЛ.

Срещата в града край Карибско море премина изцяло под диктовката на домакините, които обаче, така и не успяха да намерят пътя към мрежата зад стража Педро Галесе. Въпреки че отправиха 29 удара срещу само 4 за "червено-белите", колумбийците не успяха да измъкнат дори точка от своя съперник. Единственото попадение в срещата падна пет минути преди края на редовното време, когато Едисон Флорес наказа Давид Оспина.

Плеядата звезди в състава на Колумбия, сред които игралите днес като титуляри Радамел Фалкао, Рафаел Сантос Боре, Хамес Родригес и Луис Диас рискуват сериозно да останат извън първите пет отбора в Южна Америка и да изпуснат Световното първенство през ноември и декември. В момента "трикольорите" са на шеста позиция със 17 точки, а в следващата си среща гостуват на Аржентина, която отдавна си осигури участие в Катар. 

Перу също не е във възможно най-изгодната позиция, въпреки че е четвърти с 20 пункта и е с три точки преднина пред днешния си съперник. За "инките" предстоят срещи с Еквадор, който е трети с 24 точки и Уругвай. "Урусите" са само с точка по-малко от перуанците.