Отборът на Грузия победи у дома с 2:0 Швеция, с което постави директното класиране на „тре кронур“ под сериозна въпросителна.

Двамата наставници Вили Саньол и Ян Андерсон бяха заложили на всичко най-добро в съставите си, като за скандинавската страна като титуляр излезе и голямата звезда на тима – Златан Ибрахимович.

Срещата предложи много емоции и интересни моменти. Гостите бяха далеч по-активни в Тбилиси, но продължителното им владеене на топката и създаваните шансове не даваха необходимия резултат.

Четвърт час след началото на втората част Кхвича Кварачелия изненадващо откри резултата за грузинците, а още 15 минути по-късно футболистът на руския Рубин Казан отбеляза втори гол, с който прати шведите в тотален нокаут. До края на срещата осминафиналистите от UEFA EURO 2020 не успяха дори да намалят резултата и направиха голяма услуга на догонващия ги в класирането в групата Испания.

По-късно тази вечер „Ла Фурия“ гостува на Гърция и ако успее да спечели срещата в Атина ще излезе с точка пред Швеция. Грузинците пък записаха втората си поредна победа в групата и събраха 7 точки на четвъртата позиция, без никакъв шанс за класиране.