Финландия победи с 2:0 в гостуването си на Казахстан и по този начин се изравни по точки с втория в групата Украйна. Двете попадения бяха дело на звездата на тима Теему Пуки, който се разписа в края на първото и началото на второто полувреме.

Гостите поведоха в последната минута на първата част, когато топката бе пратена с меко подаване към Пуки в наказателното поле и нападателят успя да отбележи за 1:0. В продълженията на първата част, стрелецът можеше да се разпише още два пъти.

Финландия отбеляза второ попадение в началото на втората част. Тогава при суматоха в наказателното поле на Казахстан, Урхо Насила стреля, а вратарят на Казахстан Игор Шацкий не се намеси добре, избивайки топката в краката на нахлуващия Пуки, който отбеляза за 2:0. До края на срещата играчите на Марку Канерва имаха още няколко добри шанса да добавят ново попадение.

Централният защитник на ЦСКА Томас Лам не влезе в игра за скандинавците.

В последните си две срещи през следващия месец Финландия ще трябва да се изправи срещу Босна и Херцеговина на Ивайло Петев и световния шампион Франция с все още живата надежда за класиране за Катар 2022.