Еквадор победи с 1:0 Чили в световна квалификация от зона КОНМЕБОЛ. Анхел Мена беше точен в 21-ата минута и донесе трите точки на домакините. С тях отборът на Феликс Санчес се придвижи до петото място в класирането. Чилийците са на осма позиция с едва една победа от 6 мача.

Домакините наложиха натиск от самото начало и пропуснаха няколко чисти положения. В 21-ата минута младокът Кендри Паес стреля по диагонала, Кортес изби, но Мена беше на точното място за добавка и откри резултата. В края на полувремето Кевин Родригес пропусна да удвои аванса на Еквадор.

Съотношението на силите не се промени и след почивката. Йохан Хулио шутира опасно, а защитник на гостите изчисти от голлинията. Мойсес Кайседо също беше близо до попадение, но Кортес изби. Четвърт час преди края Кевин Родригес уцели лявата греда, а в последните секунди на редовното време гредата попречи на Бен Бреретон Диас да изравни.

Чилийците могат да съжаляват, защото заиграха силно чак в края на двубоя, когато създадоха няколко опасни положения пред вратата на Александър Домингес, но опитният страж не позволи да бъде преодолян.