Дарвин Нунес отбеляза два гола, а Уругвай продължи силната си серия в световните квалификации с лесна победа срещу Боливия - 3:0. "Урусите" записаха трети пореден мач, след като преди това сразиха Бразилия и Аржентина. В класирането съставът на Марсело Биелса е втори с 13 точки, а лидер с 15 е Аржентина.

Уругвай искаше бързо да реши нещата в своя полза. В 15-ата минута Факундо Пелистри напредна отдясно и центрира към Дарвин Нунес, който с едно дкосване прати топката в мрежата. Нападателят на Ливърпул се разписа в четвърти пореден мач от квалификациите. В края на полувремето вратарят на Боливия Гийермо Вискара боксира топката в тялото на съотборника си Габриел Вилямил и се стигна до автогол.

През втората част уругвайците продължиха да се забавляват на терена. В 71-ата минута Николас де ла Крус отклони топката към Нунес и той беше точен с глава за 3:0. Веднага след това голмайсторът на домакините отстъпи мястото си на ветерана Луис Суарес, който не успя да направи победата на "урусите" още по-убедителна.

Поражението остави Боливия на предпоследното място в класирането с едва 3 точки. Следващият мач на тима е като домакин на Венецуела. На Уругвай пък предстои домакинство на Парагвай.