Медиите в Босна и Херцеговина засипаха от похвали българския треньор Ивайло Петев и националния отбор, който направи 1:1 срещу Украйна, а реално можеше да спечели срещата. Босна е само на крачка от второто място в групата, което ще даде възможност на Петев да се бори за класиране на Световно първенство.

„Майсторски мач на Петев със страхотна игра: Драконите оставиха сърцето си на терена и спечелиха важна точка“, пише едно от онлайн изданията в Босна.
 
Босна е в изключително изгодна позиция преди последните мачове в групата. В момента формацията на Ивайло Петев заема 4-то място със 7 точки. Пред тях са отборите на Финландия с 8 точки и Украйна с 9 точки. Украниците обаче имат мач повече и от Босна, и от Филнадния.
 
Основната подробност е, че през ноемврийската пауза в първенството Босна приема последователно Финландия и Украйна на свой терен в Сараево. Две победи ще гарантират на Ивайло Петев и компания второто място в групата и участие в баражите за Световно първенство. Украинците пък имат да играят контрола срещу България няколко дни преди гостуването си в Босна.
 
В последния кръг пък Финландия приема тима на Франция.