Канада удари Мексико с 2:1 у дома и поведе във временното класиране на квалификациите за Мондиал 2022 в зона КОНКАКАФ. „Кленовите листа” стигнаха до успеха с два гола на нападателя на Бешикташ Кайл Ларин (45,52). За „ацтеките” точен беше Ектор Ерера в 90-ата минута. Ситуацията за Мексико вече изглежда сложна. Все пак при 6 оставащи мача до края, време за поправка има, а поне на този етап първите 3 места, които дават право на директно класиране за най-големия форум на планетата, се заемат от Канада, САЩ и Мексико.  

В друг квалификационен мач Ямайка и САЩ завършиха 1:1. Тимъти Уеа откри резултата в 11-ата минута, но звездата на Уест Хем Михаил Антонио изравни в 22-ата минута. Наставникът на американците Грег Берхалтер остана доволен от равенството. Треньорът смята, че тази точка може да се окаже решаваща накрая за класирането на световното първенство и прие философски нещата. 


„Равният е по-добре от загуба, така че нямаме причини да бъдем недоволни. Да, след победата ни срещу Мексико бе логично да спечелим и срещу Ямайка, но нещата не се получиха. Не използвахме момента от успеха срещу мексиканците, но не мога да се сърдя на момчетата.  Средната възраст на тима е 22 години и е нормално да има спадове. Тази точка в края на кампанията може и да ни бъде доста полезна по пътя ни към Катар. Едно е ясно, ние искаме да бъдем там, и аз вярвам в момчетата“, завърши селекционерът.

С доброто представяне продължава и Панама. Тимът стигна до успех с 2:1 над Ел Салвадор у дома след обрат. Гостите поведоха още в 1-ата минута чрез Жайро Енрикес. Пет минути след почивката Сесилио Ватерман изравни. В 52-ата минута Фреди Гондола донесе ценни три точки на Панама.

Коста Рика постигна трудна победа с 2:1 над Хондурас. Оскар Дуарте откри резултата в 20-ата минута, но десет минути преди края на първата част Ромел Киото изравни. Дълбоко в добавеното време на срещата Жерсон Торес донесе успеха на своя тим.

Във временното класиране лидер е Канада с 16 точки, следван от САЩ с точка по-малко. Следват Мексико и Панама с по 14 точки. За Катар директно се класират първите три отбор, а четвъртият отива на бараж.