Хърватия победи с 3:0 като гост Кипър и запази лидерската си позиция в група "Н" на световните квалификации. Русия има същия актив точки, но по-лоша голова разлика. Двата тима ще се срещнат в Загреб в последния кръг, когато вероятно ще решат спора за първото място. Кипър е на дъното в групата с едва 4 точки. 
 
Иван Перишич, Йошко Гвардиол и Марко Ливая вкараха головете на мача в Ларнака, а Лука Модрич пропусна дузпа.
 
В титулярния състав на Кипър стартира нападателят на Лудогорец Пиерос Сотириу, който остана на терена до 85-ата минута, но не получи нито една възможност да се разпише. 
 
Двубоят започна с по-активна игра на гостите, но до гол се стигна едва в 45-ата минута, когато Перишич прониза вратата на Михаил след асистенция на Модрич. В 54-ата минута хърватите получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Крамарич, но ударът на Модрич от бялата точка бе уловен от стража на Кипър.
 
Гостите продължиха да атакуват, но вкараха втори гол чак в 80-ата минута. Тогава защитникът Йошко Гвардиол се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отблизо прати топката в мрежата. В добавеното време гостите стигнаха и до трети гол чрез резервата Марко Ливая.