Селекционерът на Германия Ханзи Флик ще изведе по-силен отбор срещу Нидерландия във вторник, след като в състава се завръщат Мануел Нойер и Антонио Рудигер, а Бундестимът стреми да продължи победната си серия.

Отборът на Флик е в серия от осем победи, откакто той пое поста миналата година, но статистиката няма голямо значение за германеца преди приятелския мач в Амстердам.

"Не се интересувам от статистиката. Интересувам се само от победната серия, ако това означава, че в края на декември сме спечелили осем мача подред. И всички знаете добре какво би означавало това", каза Флик на виртуална пресконференция. 

Световното първенство в Катар започва през ноември и приключва през декември, а Германия, която отпадна след първата фаза на турнира през 2018-а, се е насочила към спечелването на пета световна титла.

"Казах на отбора, че искам да спечеля този мач срещу Нидерландия, защото всяка победа ни прави по-силни и ни дава повече увереност", добави Флик. 

Германия има осем поредни победи под ръководството на Флик след успеха с 2:0 срещу Израел в събота, но много играчи отсъстват поради контузии, почивка или други причини. Отборът е вкарал 33 попадения и е допуснал едва два при новия селекционер.

"Излизаме за всеки мач, за да го спечелим. Имаме необходимото уважение към съперника. Нидерландия имат топ играчи и качество във всяка част от отбора. Искаме да се опитаме да ги поставим под натиск, за да ги принудим да правят грешки. Статистиката е добра за статистиците, но знам, че имаме следващ мач пред нас и искаме да го спечелим", заяви Флик.