Селекционерът на Франция Дидие Дешан очаква здрава битка срещу Белгия на полуфинала в турнира Лига на Нациите в четвъртък, но потвърди взаимното уважение, което съществува между двата отбора.

Белгийците напуснаха Световното първенство през 2018-а година с усещането, че са по-добрият отбор, но отстъпиха с 0:1 на бъдещия шампион. Сега в Торино в четвъртък двата отбора се срещат за първи път след този полуфинал.

"Ще бъде битка във физическо, техническо и тактическо отношение. Но има достатъчно уважение между мене и техният треньор Роберто Мартинес, както и между играчите", каза още треньорът на Петлите и уточни, че в крайна сметка съперничеството между двете нации може да се определи като "разумно".

"Същото е както срещу Италия или Испания- държави, които също са ни съседи. През 2018-а година белгийците както и ние, имаха възможност да стигнат до финала на Световното. Те не го направиха, но срещата в четвъртък няма да промени нищо".

Опитният специалист е наясно, че Белгия ще предложи здрав тест за Франция, която пък ще бъде без важния полузащитник Н'Голо Канте, изолиран заради позитивен COVID-тест.

"Белгия е номер 1 в ранглистата на ФИФА. Те са добре организиран отбор с млади играчи, които сега се появяват на сцената, но и с някои футболисти с повече от 100 мача, много опитни. Имат солидна защита и много варианти за атаката си, ударна мощ".

Също така Дешан смята, че мачът ще бъде и "система срещу система", в който Франция ще търси правилният баланс срещу отбор, който се очаква да играе cъс самотен нападател.

Белгия обаче има предизвикателство, защото не е побеждавала Франция в официален мач от Световна квалификация през 1981-а година. След това те се срещнаха и на Световното в Мексико за 3-ото място, където Петлите биха с 4:2. А победителят от четвъртък ще срещне на финала някой измежду Испания и Италия.