Унгарските привърженици няма да присъстват на последната световна квалификация на отбора с Полша на 15 ноември поради сблъсъците с полицията по време на мача с Англия миналия месец на „Уембли“.

Служителите на реда заявиха, че е имало „леки безредици“, причинени от гостуващите фенове на мача на 12 октомври, след като полицаи влезли на трибуната, за да арестуват лице заради расистки обиди. Документ, публикуван от ФИФА в понеделник, казва, че запалянковците няма да имат възможност да присъстват на едно гостуване в резултат от неправомерното поведение, като Унгарската федерация в добавка е глобена със 75 000 швейцарски франка (малко над 60 000 паунда).

Международната футболна централа вече потвърди, че е започнала дисциплинарно разследване в деня след мача и каза в изявлвение, че по онова време „сериозно е порицала“ безредиците на „Уембли“. На 21 септември Дисциплинарната комисия на ФИФА нареди на Унгария да изиграе два домакински мача под егидата на централата при закрити врати, като един от тях бе преустановен, заради расистките обиди към английските национали Рахийм Стърлинг и Джуд Белингам по време на квалификацията в Будапеща на 2 септември. Федерацията бе глобена с 200 000 швейцарски франка (малко под 160 000 паунда) във връзка с инцидента. Унгария трябваше да изиграе домакинската си квалификация с Албания на 9 октомври пред празни трибуни.

През юли, Европейската футболна централа (УЕФА) наложи забрана от два мача на Унгарската федерация след разследване за поведението на техните привърженици по време на двубоите от Евро 2020 в Будапеща и Мюнхен. Санкцията ще влезе в сила за следващите мачове от турнирите на УЕФА, които ще бъдат в Лигата на нациите, стартиращи идния юни. Междувременно, следващият съперник на Англия – Албания, трябва да изиграе последната си квалификация с Андора у дома на 15 ноември при закрити врати заради неправомерното поведение по трибуните по време на домакинството на Полша на 12 октомври. Мачът в Тирано бе временно прекъснат, след като на терена залетяха бутилки след гола на Карол Швидерски за Полша в 77-та минута.