Гарет Бейл е под въпрос за последната световна квалификация на Уелс срещу Белгия утре, след като беше сменен на полувремето при победата с 5:1 над Беларус в събота.

Уелс се нуждае от точка срещу номер 1 в световната ранглиста на ФИФА Белгия, за да си гарантира второто място в група "Е".

"Той се възстанови днес и ще го оставим за последния момент, за да видим дали ще може да играе няколко минути", каза мениджърът на Уелс Робърт Пейдж на пресконференция днес.

"Бейл нямаше да започне като титуляр и без това. Знаехме го още, когато започна лагера. Планът беше той да получи едно полувреме в първия мач и след това да влезе и може би да окаже влияние във втория мач", добави Пейдж. 32-годишният Бейл се възстановява от контузия на подколянното сухожилие, която го извади от игра за два месеца за Реал Мадрид.

Уелс си гарантира място в плейофите на квалификациите за Световното първенство следващия март, след като спечели групата си в Лигата на нациите, но второто място зад Белгия би увеличило надеждите им за успех в плейофите. Уелс има 14 точки от седем мача, с три точки повече от третия Чехия, който се изправя срещу Естония във вторник.