Плановете на ФИФА да провежда световни първенства на всеки две години срещат "добри отзиви", твърди директорът на звеното за "Глобално футболно развитие" към централата Арсен Венгер. Той обясни, че изследването му се базира на консултации с 80 бивши футболисти и треньори.

Венгер получи подкрепа и от бразилската легенда Роналдо, като двамата бяха домакини на виртуална пресконференция по-рано днес. Тим Кейхил и Петер Шмайхел също одобриха предложението на ФИФА.

"Като цяло получихме много добри отзиви, но решението ще бъде взето по демократичен начин от всичките 211 федерации, членки на ФИФА. Ние пък можем само да продължим да се консултираме с други хора", заяви Венгер.
Въпреки думите на Венгер, проектът на ФИФА среща много сериозна съпротива от УЕФА и от Съюза на европейските футболни федерации. Запитан за това, Венгер отговори, че той е просто проводник на нови идеи и неговата работа е да ги промотира, а не да ги налага.

"Сигурен съм на 100 процента, че моето предложение е правилно за структурата на футбола в днешни времена. Ако хората имат по-добри идеи, аз съм готов да ги изслушам и да ги приема. Подчертавам, че аз не гласувам, а само правя предложения, които според мен могат да подобрят футбола като продукт. Това е основната ми цел", каза още французинът.