Крилото на Олимпик Марсилия Андре Аю направи неочаквано признание, че е фен на Ливърпул от дете и не изключва това лято да заиграе във Висшата лига на Англия.

Ганайският национал от години е сред лидерите на френския тим, като бе сред основните фигури за своята родина както на Мондиал 2014, така и в тазгодишния турнир за Купата на Африканските нации, където „черните звезди“ загубиха след дузпи на финала.

Не за първи път 25-годишния син на легендата Абеди Пеле е спряган за трансфер зад граница и по-специално в посока Англия, но може би за първи път има сериозна вероятност това да се случи.

„Имал съм много оферти от доста различни страни. Винаги обаче съм дискутирал нещата първо с Марсилия“, коментира играчът. „Скоро ще взема моето решение. Ще разгледам офертите и ще преценя кое е най-добре за бъдещето ми.“

„Висшата лига е най-доброто първенство в света днес и ще е чест да играя там. Цял живот съм бил фен на Ливърпул. Когато бях млад, гледах всичките им мачове. Стивън Джерард е любимият ми играч. Няма да е лесно да приема, че ще напусне това лято, но всички ние се нуждаем от нови предизвикателства“, коментира Аю.