Халфът на Байер Леверкузен Хакан Чалханоглу прави много силен първи сезон за германския тим, а това не е убягнало от вниманието на Барселона. Според каталунското издание „Спорт“ турчинът може да се окаже една от първите покупки на новия спортен директор Ариедо Брайда.

21-годишният продукт на школата на Карлсруе се понравил значително със силното си физическо присъствие на терена и преди всичко умението да изпълнява статични положения. През миналия сезон той се подвизаваше с успех в Хамбургер ШФ, откъдето Байер го купи срещу 14,5 милиона евро и го обвърза с 5-годишен договор.

Макар че е роден в Манхайм, Германия, Чалханоглу играе за турския национален отбор, за който дебютира през август 2013 година. За 2014-а пък той бе сред номинираните за наградата „Голдън бой“, която се дава на най-добрия млад играч в света.

Не е изключено при преговорите за него като разменна монета от страна на Барса да бъде включен и Мартин Монтоя, за когото е ясно, че има желание да премине в клуб, където ще играе по-редовно.