Спортният директор на Байер Левекрузен Руди Фьолер изказа възхищението си от потенциала на младата звезда на отбора Кай Хаверц. Младият полузащитник е един от най-обещаващите германски младоци през последните години, като мнението на Фьолер е споделяно от Йоахим Льов и редица други специалисти в Германия. Легендата на Байер сподели вижданията си в интервю пред германските медии.

“Хаверц е безспорно най-перспективният талант в Германия за следващите 10 години. Граници на развитието му просто не съществуват. Няма и опасност да се възгордее, защото това е момче, което е изключително здраво стъпило на земята.“, убеден е Фьолер.

“Той е бърз, издръжлив, физически силен, технически перфектен, много добър във въздуха, тактически невероятно грамотен и винаги мислещ за дефанзивната страна на играта. Прави много неща с лекота, които биха били почти невъзможни за редица други“, допълни още той.

“Той е микс между Йозил и Балак. По отношение на елегнатност и начинът на бягане много ми прилича на Йозил. По отношение на физическата сила, умението за игра с глава, хищническият му инстинкт за голове прилича на Михаел Балак“, завърши с любопитно сравнение спортният директор на “аспирините“ за Кай Хаверц.

Автор: Емануил Тодоров