За много футболисти е истинска мечта да играят в отбор като Байерн Мюнхен. Това обаче явно не се отнася за звездата на Ювентус Клаудио Маркизио, който според различни италиански медии категорично е отхвърлил възможността да заиграе в Мюнхен.

Интерес към халфа е проявил новия старши треньор на баварците Карло Анчелоти, който е добре запознат с класата на 30-годишния футболист и е имал желание да направи първия си нов футболист в Байерн.

Анчелоти дори сам е осъществил връзка с национала на Италия, чийто отговор обаче е бил кристално ясен: "Животът ми е в Торино, искам да завърша кариерата си в Юве", споделил той.

Маркизио е част от "бианконерите" от далечната 1993 година като единственият друг клуб, за който е играл е Емполи, където е под наем през сезон 2007/2008.

Настоящият договор на халфа с Юве е до 2020 година и по всичко изглежда, че той действително ще приключи своята кариера в Торино.

Байерн не демонстрира интерес към Маркизио за първи път. Подобни информации се появиха още през 2012 и 2013, но и тогава до трансфр не се стигна.