Нападателят на Аталанта Йосип Иличич заплаши, че планира да напусне клуба, ако не получи необходимите „гаранции и конкретни потвърждения” за изготвянето на печеливш отбор пред и дебюта на „бергамаските” в Шампионската лига.

Президентът на Аталанта Антонио Перкаси увери феновете неведнъж, че бъдещето на 31-годишния словенец остава под ръководството на Джан Пиеро Гасперини. Бившият играч на Палермо и Фиорентина беше всичко друго, но не и съгласен с подобно мнение.

„Искам да играя на по-високо и по-високо ниво”, заяви роденият в Босна и Херцеговина словенец. „Ако остана, ще бъде, защото Аталанта ще е станал много по-силен. Ако те могат да изградят печеливш отбор, то ще бъда щастлив да остана. В противен случай ме чакат нови предизвикателства. Разбирам, че президентът иска да ме задържи, но имам нужда от гаранции и конкретни потвърждения, че се движим в определена посока.”

Иличич също така отговори на въпрос дали е договорил лични условия с отбора на Наполи. „Не съм подписвал нищо. През следващите дни агентът ми ще има среща с Аталанта и едва тогава ще научим техните планове.”

„След това вече ще знам кое би било най-добре за мен. Искам, обаче, да подчертая, че точно в момента искам да остана в Италия и ако напусна Бергамо, то това било единствено заради по-голям клуб”, допълни Иличич.