Голямата звезда на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович е готов да заиграе в английската Висша лига, но само в замяна на рекордни лични условия. Вестник „Дейли Мейл“ твърди, че 34-годишният швед и агента му са предявили претенции за седмична заплата от 600 хиляди паунда пред заинтересуваните Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Ветеранът ще стане свободен агент през лятото, когато договорът му с френския гранд изтича, и в момента преценява опциите пред себе си. Елитът на Англия заедно с Бундеслигата са двете първенства от топ 5 на Европа, в които Ибра все още не се изявявал, като интереса от Острова към него е изключително сериозен.

Не по-малко сериозни обаче са и неговите искания. Ако действително Златан получи договор със седмична заплата 600 хиляди паунда на седмица, той той ще направи настоящото рекордно постижение в Премиърлийг (260 хиляди британски лири за Уейн Рууни в Юнайтед) да изглежда направо смешно.

На 1 април „Дейли Мейл“ разговаря с анонимен източник, който участва пряко в преговорите с шведа. „Бихме искали да го привлечем, но тези пари са лудост. Ясно ни е, че това ще бъде страхотен трансфер, но дали си струва всички тези пари – при това и на 34 години?“, коментира източникът.

Простата сметка показва, че седмична заплата от 600 хиляди паунда на седмица означава годишно възнаграждание от 31 милиона паунда.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS