Звездата на Олимпик Марсилия Андре-Пиер Жиняк отхвърли упоритите слухове за авантюра с италианския Интер и заяви, че няма начин да напусне Олимпик Марсилия през януари.

Френският национал се наслаждава на впечатляващ старт на сезона под ръководството на Марсело Биелса и заедно с Александър Лаказет от Лион оглавява голмайсторската листа с 11 гола.

В интервю, което беше публикувано вчера, 28-годишният Жиняк бе цитиран да споменава Интер като „институция“ във футбола и наистина „хубав проект“.

„Казах на италианските журналисти, че всичко зависи от условията, които биха повлияли върху решението ми дали да подновя договора си“, каза таранът. „Точно затова в Милано решиха да украсят нещата. Първо и преди всичко искам да знам дали Биелса ще остане, това е важен фактор в такава ситуация.“

„Важно е да знам дали наставникът ще продължи с Олимпик. Казах всички неща, които те написаха. Но първо изразих своите условия, за да остана в Марсилия. Все още имам да постигна велики неща с този клуб. Моят приоритет си остава Марсилия и това няма да се промени сега. Ако Марсилия избере да не поднови договора ми или аз реша да не го правя, или пък треньорът напусне – това са три важни фактора, които ще повлияят върху решението ми. Няма начин обаче да си тръгна през зимата“, допълни Жиняк.