Реал Мадрид възнамерява да нанесе много тежък удар по Атлетико Мадрид, като привлече Тео Ернандес, съобщава вестник „Marca“. За целта „белия балет“ ще плати сумата от 24 милиона евро, която е записана в освобождаващата клауза в договора на 19-годишния футболист с „дюшекчиите“.

В Реал Мадрид са наясно, че от Атлетико не биха водили преговори за Тео Ернандес и именно заради това са готови да платят изцяло освобождаващата клауза, която е в договора на играча.

През настоящия сезон Тео играе под наем в Алавес. Той има 29 мача във всички надпревари.

Според информацията, от Реал Мадрид вече са влезли в контакт с Тео и неговия агент. Освен това между двете страни има и принципна договорка. „Кралете“ са представили конкретна оферта, която е допаднала на играча, който е готов да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“.

Не за първи път Реал Мадрид е свързван с интерес към играч на градския съперник.

Реал пожела играч на градския съперник

Смята се, че от Атлетико знаят за намеренията на Тео да напусне и ще направят всичко по силите си да го накарат да промени мнението си, но е малко вероятно да успеят.

В началото на сезона 19-годишният Тео подписа договор с Атлетико до лятото на 2021 година.

Напрежението между двата градски съперника се покачва много сериозно с оглед и предстоящия сблъсък между тях от испанското първенство.