Ръководството на Волфсбург с неголяма охота призна, че е напълно възможно съвсем скоро звездата на отбора Юлиан Дракслер да бъде продаден. Спортният директор Клаус Алофс намекна, че оферти за атакуващия халф няма да липсват, щом трансферният прозорец отвори врати.

Босът не уточни дали сделка ще има още през януари или „вълците“ ще изчакат края на сезона. Въпреки това изглежда, че бъдещето на Дракслер ще бъде далеч от Германия. 23-годишният футболист още чака първия си гол за сезона, а Волфсбург се намира на незавидното 14-о място в Бундеслигата.

„С Дракслер може и да преценим ситуацията по различен начин следващия път (когато има оферта за него – б.р.)“, коментира Алофс. „Дали това означава, че ще го пуснем да си ходи? Потенциално да.“

Пари Сен Жермен бе един от тимовете със сериозен интерес през лятото, като дори отправи оферта за 75 милиона евро. „Тези истории не помагат на Юлиан във Волфсбург“, добави Алофс. „Той иска да си върне предишното ниво, иска да ни помогне.“

Преди началото на миналия сезон Волфсбург купи Дракслер от Шалке 04 срещу 36 милиона евро. Той се отчете с 5 гола в 21 мача от Бундеслигата.