Нападателят на Фиорентина Душан Влахович би искал да напусне клуба, но не сега или през лятото, а след края на договора му в края на юни 2023 година, когато ще стане свободен агент. „Corriere dello Sport“ твърди, че идеята за подобно развитите бавно се появява в очите на обкръжението на играча и сърбинът дори не желае да преговаря за нов договор с „виолетовите“.

Това обаче едва ли би се харесало на флоренци, които може да се примирили, че ще се разделят с нападателя, но не и без да получат пари за него. В последните седмици се твърди, че редица отбори, след които Арсенал, Тотнъм, Манчестър Сити, Ювентус и Атлетико Мадрид имат сериозен интерес към нападателя.

Изданието обаче съобщава за още един проблем – от Фиорентина така и не могат да сполучат с исканата си цена за Влахович. „Виолетовите“ желаят да получат около 70 милиона евро за 21-годишния сръбски национал, което засега отказва потенциалните купувачи.

Влахович е в чудесна форма през този сезон, след като отбеляза 20 гола за Фиорентина, както и 21 попадения в 37 мача от Серия А миналата кампания.