Челси е все по-близо до договор с крилото на Барселона Усман Дембеле. Договорът на французина изтича и той трябва да реши къде да продължи кариерата си. Интересът към него е доста голям и той трябва да обмисли няколко предложения, включително и от настоящия му клуб Барселона, който прави всичко по силите си да го задържи на "Камп Ноу". Според информация на "Мундо Депортиво" обаче играчът по-скоро ще поеме към "Стамфорд Бридж".

Интерес към 25-годишния футболист има и от Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Пари Сен Жермен. На този етап обаче от Челси са най-настоятелни и са считани за фаворит за привличане на французина.

Челси вече има нов собственик, след като американският консорциум, начело с милиардера Тод Бьоли, закупи акциите на клуба от Роман Абрамович. Това ще отвърже ръцете на лондончани, които ще могат да се активизират сериозно на трансферния пазар. А една от първите цели на мениджъра Томас Тухел е именно Дембеле. Двамата вече работиха заедно в Борусия (Дортмунд) през сезон 2016-17 и наставникът иска отново да има този футболист в състава си.

Дембеле прекара в Барселона пет години, но в немалка част от времето бе в лазарета, лекувайки различни контузии. Затова трансферът му за 145 милиона евро бе определен като провал. Той приключва престоя си на "Камп Ноу" със 150 мача, 32 гола и 34 асистенции.