Вердер оплю напускаща звезда

Серж Гнабри източник: Gulliver/Getty Images

Серж Гнабри източник: Gulliver/Getty Images

Президентът на Вердер Бремен Клаус Филбри си послужи с много остри думи спрямо крилото Серж Гнабри, който поиска да напусне клуба след само един сезон.

През лятото на 2016 година „музикантите” закупиха 21-годишния техничар от Арсенал. По това време мениджърът на „топчиите”  Арсен Венгер се опитваше да удължи договора на Гнабри, който обаче отказа заради тоталната липса на шансове.

Германецът впечатли още в първите си мачове за Вердер, но постепенно се превърна в периферна фигура под ръководството на Александър Нури. Стигна се дотам, че в последните 2 месеца от отминалия сезон футболистът започна само веднъж като титуляр.

Очевидно клубът бързо е разбрал, че Гнабри планира да се възползва от клауза в договора си, с която задължава „музикантите” да го продадат. Естествено, това действие не се хареса никак на шефовете, които в случая бяха с вързани ръце.

„Аз се надявах на малко повече постоянство от Серж”, коментира Клаус Филбри. „Може би той избра по-лесния път. Смятам, че това е жалко, но му желая всичко най-добро.”

„Надявах се, че той си представя по-дълъг престой във Вердер. Разговорите, които проведохме, ме накараха да мисля по този начин. След контузията си той не успя да си върне предишното ниво. Може би това е променило решението му.”

„Треньорът взе решение да не разчита на Гнабри, а това е напълно разбираемо. Имахме успехи и постигнахме целта си.”

„Преди година купихме Гнабри за определена сума. Сега ще го продадем за точна цена. Заплатата, която той междувременно получаваше, направи така, че реално ние нищо няма да спечелим. Нямаме много опция за нови действия”, допълни Филбри.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Серж Гнабри Вердер Бремен

Трансфери