Ръководството на Валенсия постигна принципно споразумение с Кевин Гамейро относно неговите лични условия, информира „AS“. Шефовете на „прилепите“ все още не могат да се разберат с Атлетико Мадрид относно трансферната цена по сделката.

Гамейро се е съгласил да загуби близо 2 милиона евро от заплатата, която получава в Атлетико Мадрид, но за сметка на това Валенсия ще му гарантира дългосрочен договор.

Френският нападател получава по 4,8 милиона евро на година в Атлетико Мадрид, а договорът му с клуба е до лятото на 2020 година.

Той е приел отправеното му предложение от Валенсия, който му гарантира заплата от 3 милиона евро на сезон и договор до лятото на 2021 или 2022 година.

Атлетико Мадрид привлече Гамейро преди две години от Севиля за сумата от 30 милиона евро, плюс 7 милиона евро бонуси.

„Дюшекчиите“ при всички положения ще искат да си върнат голяма част от направената инвестиция.

От Валенсия подготвят първата си оферта за Гамейро, но в клуба изчакват развитие и на казуса със Симеоне Дзадза. Новият агент на италианския нападател – Бепе Бодзо му търси нов отбор в Серия А.

Преди година и половина Валенсия плати 18 милиона евро на Ювентус за Дзадза и „прилепите“ няма да склонят да го продадат срещу по-малко пари.