Валенсия и Олимпик Лион спазариха трансфера на защитника Муктар Диакаби, който официално се превърна в играч на футболиста от Ла Лига.

Диакаби подписа договор с Валенсия до лятото на 2023 година. Освобждаващата клауза, която е записана в договора на защитника с „прилепите“ възлиза на 100 милиона евро.

Валенсия ще плати 15 милиона евро на Лион за 21-годишния футболист. Френският футболист се превърна в третия най-скъп защитник в историята на испанския клуб. 

От Олимпик Лион ще получат процент от евентуална следваща продажба на Диакаби.

„Много съм щастлив от моя трансфер във Валенсия, който е един от най-големите отбори в Испания. Този тим е спечелил много титли и има голяма история. Аз не съм голям експерт по историята на клуба, но познавам някои от настоящите играчи на отбора. Знам също така, че Валенсия е един от най-големите отбори в Испания и има високи цели. Познавам кариерата на Дешан и Англома и се радвам, че ще имам възможност да мина по техните стъпки“, коментира Диакаби.

„Имам огромно желание да спечеля Шампионска лига и вярвам, че това може да стане с Валенсия. За мен ще бъде голяма наслада да играя в този турнир“, каза още Диакаби.