Ръководството на Валенсия иска да продаде Жоао Кансело само срещу конкретна парична сума. „Прилепите“ искат 40 милиона евро за португалския футболист и не са склонни да преговарят за други условия.

Валенсия иска да продаде Кансело за сумата от 40 милиона евро.

Португалският футболист през последния полусезон игра под наем в Интер, но „нерадзурите“ няма да се възползват от възможността да откупят неговите права.

Към Кансело има много сериозен интерес от страна на Ювентус. Според „La Gazzetta dello Sport“, „бианконерите“ са предложили 15 милиона евро, плюс Марко Пяца за Кансело, но това не удовлетворява испанския клуб.

Валенсия настоява да продаде Кансело срещу конкретната сума, защото „прилепите“ са принудени да покрият правилата за „Финансов феърплей“ на УЕФА до 30 юни.

Ювентус оценява Пяца на 20 милиона евро. Хърватинът игра през изминалия сезон под наем в Шалке 04. Шампионът на Италия се надява, че ще успее да използва 23-годишния хърватин като разменна монета в сделката с Валенсия за Кансело.

Също така не е изключено Ювентус да привлече Кансело първоначално под наем срещу сумата от от 5-6 милиона евро, а в договора да бъде записано задължително условие „бианконерите“ да го откупят през следващото лято за сумата от 35 милиона евро.

Испанският клуб предстои да вземе решение дали ще приеме отправената оферта от Ювентус.

Жоао Кансело е трансферна цел и на новака във Висшата лига Уулвърхемптън.