Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на път да се натъкне на сериозни подводни камъни в стремежа си да привлече Кристиан Пулишич от Борусия Дортмунд. Днес спортният директор на германския тим разкри, че клубът е стартирал преговори с американеца по подновяване на договора му.

18-годишният Пулишич изгря на голямата сцена през миналия сезон, а в момента е един от най-успешно представящите се играчи на „жълто-черните“. Още през отминалото лято Клоп опита да привлече таланта, като срещна твърд отказ на офертата си за 14 милиона паунда.

Предполагаше се, че германският специалист ще направи нов опит през януари, но сега може да му се наложи да вложи много повече финансов ресурс, ако Пулишич избере да поднови споразумението си. „Имаше оферти за него през летния прозорец, искаха го английски и германски отбори, но бихме искали той да се развива тук при нас“, каза Михаел Цорк.

„Не сме го обучавали, за да го продадем. Имаме договор с него до 2019 година, но заради напредъка му клубът е готов да обсъди удължаване на договора по всяко време“, добави босът.