Мениджърът на Уотфорд Валтер Мадзари проявява доста сериозен интерес към нападателя на Фиорентина Мауро Сарате. Първите информации за това се появиха в англйските медии, а днес италианските им колеги ги потвърдиха.

29-годишният аржентинец има едва един мач като титуляр за „виолетовите“ през този сезон и при все това има 4 гола и 1 асистенция във всички турнири. Сарате за първи път изгря именно във Висшата лига, когато носеше екипите на Бирмингам и Уест Хем, а впоследствие имаше и престой там като играч на Куинс Парк Рейнджърс.

Южноамериканецът обаче крие сериозна доза риск за „стършелите“, които се борят да подсилят атаката си. Пословични са разприте му с Лацио, където извървява пътя от любимец на феновете до пълен отшелник. През 2010 година той се забърква в неприятности, като отправя фашистки поздрав по време на двубой срещу Бари, който гледа сред феновете на трибуните. Второто му завръщане при „лациалите“ предшества сезон 2012/2013, в който Сарате изиграва само 5 мача, без да отбележи. Това води до скандали с треньори и шефове, а той е глобен с гръмките 500 хиляди евро от клуба. Малко по-късно Сарате отправя молба ад лети до Аржентина, за да лекува кожно заболяване, но вместо това със семейството си той отива на почивка на Малдивите. Проблемите не спират дотук – Сарате после подписва с Велес Сарсфийлд, без да прекрати договора си с Лацио. Италианците го съдят пред ФИФА, а централата нарежда да им се плати компенсация от 5,26 милиона евро, която е дължима от Сарате и Велес.