Ливърпул може да окаже изненадващо замесен на италианския трансферен пазар през лятото, пише вестник „Дейли Мейл“. Според изданието мърсисайдци възнамеряват да се борят за подписа на талантливия полузащитник Пьотр Желински.

В момента 21-годишният футболист на Удинезе блести като преотстъпен с екипа на Емполи и мнозина му предначертават трансфер в далеч по-сериозен тим. По договора му с „фриуланите“ остават още 2 години, а неговият агент призна, че след участието на Евро 2016 неговият клиент ще седне и хубаво ще помисли за бъдещето си.

„Няколко големи клуба го искаха през януари, включително такива от Италия и Англия. Ще преценим какво ще правим. Той се разви много в Емполи и това се дължи на техния игрови стил“, каза босът на Удинезе Джампаоло Поцо.

В същото време агентът на Желински – Бартломей Болек заяви, че потенциалните купувачи ще трябва да изчакат край на Евро 2016 за преговори. „Пьотр е напълно фокусиран върху сезона си с Емполи. Ще видим какво ще се случи. За него е важно преди всичко да се представи силно на Европейското. Той има 4-годишен договор с Удинезе. След края на Евро 2016 ще решим какво ще правим. Желински е много талантлив, готов е да играе дори по-силно. Просто ще му трябва време“, каза Болек.

Желински има 10 мача и 3 гола за мъжкия национален тим на Полша.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS