Трансферната сага около полузащитника на Челси Уилиан бе в неизмерими граници през последните дни, Е,  бразилският атакуващ футболист даде да се разбере, че няма никакво намерение да напуска Лондон, тъй като се чувства щастлив в английската столица.

Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед са отборите, които искаха да се подсилят с услугите на бразилския офанзивен футболист, като дори каталунците изпратиха три оферти за халфа, но бордът на Челси не понечи да ги приеме.

Уилиан не се наслаждаваше на най-добрия си период при „сините” под ръководството на Антонио Конте и спекулациите около неговото бъдеще се засилиха сериозно през последните седмици. Уилиян обаче даде да се разбере, че няма никакво намерение да сменя клуба.

„Аз съм много щастлив в Челси и също толкова да живея в Лондон”, бяха думите на десния халф пред Globo Esporte.

Същевременно Барса закупи Малком, който бе договорен с италианския Рома и по този начин показаха, че са се отказали в преследването на Уилиан.

Медиите в Испания потвърждаваха, че Реал Мадрид иска да направи двойна сделка с Челси, привличайки халфа, както и вратаря Тибо Куртоа, но европейският шампион бе отказан от двойната възможност.

Манчестър Юнайтед все още е в преследване на десен халф, като мениджърът Жозе Моуриньо желае отново да работи с халфа, с който бяха заедно на „Стамфорд Бридж”, но бразилецът поряза желанията на „червените дяволи”.